Ambulance Italië Milaan

COMO | Vanaf aanstaande maandag (23 juli) kun je voor alle noodgevallen het algemene nummer 112 bellen, zoals ook in Nederland gebruikt wordt. Alle telefoontjes naar dit nummer komen binnen bij het callcenter in Varese. Een revolutie, maar dan alleen achter de schermen.

Eerder had elke dienst zijn eigen noodnummer. De politie 113, de brandweer 115 en de ambulancedienst 118. Ook deze nummers blijven bestaan, maar zullen allen terecht komen bij het algemene callcenter in Varese. Vanuit hier zullen zij zorgen dat de juiste hulpdienst je komt helpen.

De voordelen van 112

Een revolutie, deze wijziging, ondanks dat ook de oude nummers behouden blijven. Daarnaast kunnen de mensen in het callcenter in slechts enkele seconden zien waar vandaan je belt! En bel je vanaf huis, dan zien ze direct de naam van diegene op wiens naam het telefooncontract staat.

Naast dit voordeel dat het callcenter direct weet met wie ze spreken, is het ook een voordeel om valse noodtelefoontjes te voorkomen, wat momenteel toch nog zo’n 50% van de telefoontjes is!

En het laatste grote voordeel is dat er direct vertalers aanwezig zijn, het is dus geen probleem meer wanneer je geen Italiaans spreekt! Voor doofstommen is er zelfs een bericht-systeem.

Hoe werkt het?

Zodra je contact hebt met een persoon van het callcenter wordt je locatie vastgesteld. Zodra de locatie vastgesteld is en het type hulpdienst dat je nodig hebt wordt je doorgeschakeld met de desbetreffende hulpdienst.

Huidige cijfers

Momenteel worden er in de provincie Como dagelijks 900 telefoontjes gepleegd naar de noodnummers. Gemiddeld duurt het 5 seconden voordat er opgenomen wordt en duurt een gesprek 40 seconden.

Het nieuwe systeem kost € 1,00 per burger per jaar. Eind oktober zal dit systeem ook ingezet worden in o.a. de regio’s Monza Brianza, Lecco en Bergamo. Ook al deze telefoontjes zullen binnenkomen bij het maxi callcenter in Varese.