Sondrio | Maandag wordt er weer verder gegaan met de bouw van het viaduct bij het kruispunt bij de Iperal Fuentes en het spoor. Met deze planning kan de geplande einddatum van juli 2013 gehaald worden.
Dit werd bekend gemaakt door Andrea Gilardoni, raadslid van de Regionale infrastructuur, aan het einde van een vergadering van de Raad van Commissarissen die in Sondrio vergaderden in aanwezigheid van o.a. de vertegenwoordigers van Anas, de RFI en het bedrijf Salini, de aannemer van de werkzaamheden.

”Ik uitte mijn verbazing en mijn teleurstelling over de vertraging die de uitsel van de start van de bouw heeft veroorzaakt – zei de commissaris – maar vandaag heeft de RFI bevestigd dat zij de laatste toestemming verlenen om met de bouw te beginnen. Zo kan er een einde gemaakt worden aan de overlast die deze bouw in het gebied veroorzaakt, zowel in termen van tijd als in geld.”

Salini, de aannemer van de werkzaamheden, legt uit dat voor het afronden van de werkzaamheden 5 maanden nodig zijn. Daarnaast vinden de werkzaamheden ’s nachts plaats, waardoor er geen verstoringen bij het treinverkeer komen.

De nieuwe Statale 38

Al in februari 2009 werd met de bouw van de nieuwe Statale 38 begonnen. Eerder werd aangegeven dat de bouw eind oktober 2012 afgerond zou zijn. De Statale 38 verbindt Colico met Morbegno, Sondrio, Tirano naar Bormio en de Stelvio pas.

Bron: La provincia di Lecco

Gerelateerde pagina’s
Onderwerpen binnen dit artikel