Winkelen livigno

Livigno is groot bergdorp gelegen op de grens van Zwitserland en Italië. In deze plaats kun je belastingvrij winkelen. De winkel zijn van 09.00 uur tot 12.30 geopend en van 14.30 uur tot 19.30 uur. In augustus zijn de winkels ’s middags al vanaf 14.00 uur geopend. In de maanden mei en november sluiten de winkels een half uur eerder, om 19.00 uur. In mei, juni, oktober en november zijn de winkels op dinsdag gesloten.

Livigno is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf het noorden van het Comomeer. Er zijn twee routes om er te komen: via St. Moritz of via Bormio. Wanneer je via Bormio rijdt, kom je langs een tolweg.

Belastingvrij winkelen in Livigno

Livigno is een gewilde winkelplaats, omdat je hier vele producten belastingvrij kunt kopen. Parfum is vaak zo’n 30 tot 40% goedkoper dan in Nederland. Daarnaast is benzine/ diesel stukken goedkoper in Livigno, vaak tot wel € 1,00 per liter!

Benzine prijzen Livigno 2015
Benzine prijzen Livigno september 2015

Ook alcohol en sigaretten zijn hier vele malen goedkoper dan in Nederland. De korting op deze producten kan oplopen tot wel 70% in vergelijking met de prijzen in Nederland.

Grenscontrole

Natuurlijk zijn er wel limieten aan dit shopparadijs verbonden. Zo mag je van bepaalde producten maar een bepaalde hoeveelheid over de grens vervoeren zonder hierover extra belasting te betalen. Alle regels over wat je wel en niet over de grens mag meenemen, kun je lezen op de website over Domaso waar alle regels uitgebreid besproken worden.

Nieuws

Goedkoop naar Milaan vliegen met KLM

Amsterdam | Vanaf donderdag 6 september 2018 starten de KLM Werelddeal weken …

Miss Camping & Beerpong toernooi

Domaso | Op 21 en 22 juli wordt in Domaso het populaire …

Aardverschuiving bij Gallivaggio SS36

Gallivaggio | Op 29 mei is een deel van een berg bij Gallivaggio …

Meer nieuws