Watervallen Domaso

Midden door Domaso loopt de rivier de Livo, waardoor Domaso als het ware in tweeën gesplitst wordt. Het is mogelijk om deze rivier te beklimmen/ bewandelen (op eigen risico).

Watervallen in de rivier de Livo

Wanneer je de rivier beklimt, kom je al snel verschillende watervallen tegen. Vele jongeren (en soms ook ouderen), springen van deze watervallen af. Het is niet mogelijk om van alle watervallen af te springen, omdat het water niet overal diep genoeg is. Kijk dus goed waar je eventueel kunt springen.

Waterval Domaso - Comomeer

Wandeling op de rivier de Livo

Natuurlijk is het beklimmen van deze rivier niet alleen leuk voor het springen vanaf de watervallen. Ook de tocht op zich is een mooie wandeling. Jong en oud kunnen de rivier belopen (natuurlijk soms met een beetje hulp). Het is de uitdaging om zo lang mogelijk droge voeten te houden.

  • Vertrek: Domaso
  • Eindpunt: Einde van de rivier
  • Tijdsduur: Ongeveer 2 uur
  • Moeilijkheidsgraad: **

Denk er bij deze wandeling wel om dat je ook dezelfde weg weer moet terug lopen. Het begin van deze route is overigens ook prima met kleine kinderen te belopen. Verderop in de rivier is er wat meer klim- en klauterwerk nodig.

Begin watervallen Domaso

Let goed op het weer wanneer je de rivier wilt gaan bewandelen. Met slecht weer is het hier namelijk levensgevaarlijk! Daarnaast kan het waterpeil verschillen. Het is dan ook alleen aangeraden om de watervallen van Domaso te beklimmen wanneer het waterpeil laag staat in de rivier.

Foto's

Nieuws

Caravan Kip de Luxe kl 42 ttz te koop in Domaso

Domaso | Wegens andere wensen qua vakantie, wordt deze mooie Kip de …

Start gemaakt met opknappen strand bij Ostello Domaso

Domaso | Begin januari kondigden wij het al aan: het strand bij …

Strand bij Ostello in Domaso wordt opgeknapt

Domaso | Het strand bij Ostello in Domaso wordt momenteel opgeknapt. Ook …

Meer nieuws