Activiteiten

Het Comomeer en omgeving lenen zich uitstekend voor het uitvoeren van sportieve activiteiten, zoals watersporten, wandelen, bergbeklimmen, fietsen en mountainbiken.

Watersport

Op het Comomeer zijn diverse watersporten toegestaan, zoals waterskiën, zeilen, surfen en kitesurfen. De breva, een warme zuidelijke wind die van maart tot oktober waait, maakt vooral het noorden van het meer tot een paradijs voor surfers en zeilers. Voor al deze sporten gelden echter wel speciale regels.
Het is ook mogelijk om een motorboot of zeilboot aan het Comomeer te huren. Je kunt dan een paar uur of een hele dag al varend genieten op het Comomeer.

Wandelen

Om het Comomeer heen liggen mooie bergen waar schitterende wandelingen zijn uitgezet. Op deze website zullen wij diverse wandelingen voor je vermelden, zodat je de natuur om het Comomeer kunt verkennen. Wandelen door bossen, over bergpaden of langs een rivier, alles is mogelijk aan en bij het Comomeer.

Bergbeklimmen

In de buurt van het Comomeer zijn diverse bergwanden die je kunt beklimmen. Wij zullen proberen hier zo spoedig mogelijk meer informatie over te geven.

Fietsen

Italië is natuurlijk bekend om de Giro d’Italia. De afgelopen jaren is deze ook langs het Comomeer gekomen. Dit zegt natuurlijk al genoeg, wielrennen om en bij het Comomeer is schitterend. Echter is er wel veel verkeer op de weg in het hoogseizoen, hier dien je wel rekening mee te houden.

Mountainbiken

Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen aan het Comomeer. Naast de reguliere wegen, zijn er ook diverse routes in de bergen die je naar mooie en uitdagende locaties brengen.

Nieuws

Kerst bij het Comomeer

Como | Het is nog twee weken tot de kerst. Deze periode …

Aardverschuiving: Malojapas gesloten!

Malojapas | De berg 'Il Pizzo Cengalo' in Bregaglia is vanmorgen deels …

4x genieten van vuurwerk bij het Comomeer

Comomeer | De maand augustus staat bijna voor de deur, en dat …

Meer nieuws